آشنایی با شناور چند منظوره برای عملیات های ویژه دریایی
مجله تصویری سلاح – جی اف دی کریر سیل (JFD Carrier Seal) یک شناور هشت نفره است که برای ورود و خروج مخفیانه واحدهای غواصان رزمی طراحی شده است. این شناور در سه حالت سطحی، نیمه غوطه ور و غوطه ور کار می کند.
شناورهای کریر سیل با سرعتی تا 30 گره دریایی در سطح حرکت می کنند و برای نزدیک شدن مخفیانه نهایی به حالت غوطه ور تغییر وضعیت داده و امکان حرکت با سرعت چهار گره دریایی در این حالت را دارند.
کاربردها
برخی از کاربردهای کریر سیل عبارتند از:
تحویل یک تیم رزمی 6 نفره
سکوی میزبان برای وسایل نقلیه زیر آب خودران
سکوی سلاح های کنترل از راه دور
شناور گشت بندری
شناور واکنش سریع ضد دزدی دریایی
عملیات ضد مین
یک سامانه تنفسی داخلی ایمنی غواصان را افزایش داده و امکان برد زیر آب طولانی تر را فراهم می کند.
چندین پایه نصب سریع برای انواع سامانه های تسلیحاتی، کریر سیل را به یک شناور رزمی تبدیل می کند.
حسگرها و سامانه های ناوبری داخلی با هم کار می کنند تا انتقال ایمن و موقعیت یابی دقیق را در روز و شب، در بالا یا زیر سطح آب، صرف نظر از سرعت وسیله نقلیه یا شرایط محیطی، فراهم کنند.
افزون بر غواصان و تجهیزات شخصی آنها، کریر سیل می تواند تجهیزات ماموریتی اضافی مانند تجهیزات حسگر و رادیویی، مهمات و مواد منفجره، تجهیزات و لوازم بقا را در خود جای دهد. برای عملیات هایی که نیاز به برد گسترده تری دارند، این شناور می تواند سوخت اضافی ذخیره شده در یک مخزن سوخت جداگانه یا بسته های باتری اضافی را حمل کند.
مشخصات
کریر سیل درازا و پهنایی به ترتیب برابر با 10.45 متر و 2.21 متر دارد. این شناور 4300 کیلوگرم وزن دارد. کریر سیل توانایی حمل هشت سرنشین را دارد که شامل دو راننده و شش غواص می شود. پیشرانه دیزلی آن توانایی تولید 350 اسب بخار نیرو را دارد. این شناور به بسته باتری لیتیوم پلیمر (38 کیلو وات ساعت) و دو موتور الکتریکی 10 کیلو واتی مجهز است.
پیشرانش هیبریدی
همانطور که پیشتر اشاره شد، کریر سیل در سه حالت مختلف کار می کند و تعادل ایده آلی بین برد، استقامت و انعطاف پذیری ماموریت ارائه می دهد.
دو سامانه پیشران کریر سیل برای ارائه عملکرد بهینه، چه در هنگام حرکت با سرعت بالا در سطح و چه در هنگام حرکت آرام در حالت به طور کامل غوطه ور، طراحی شده اند.
حالت سطحی
در حالت سطحی، کریر سیل توسط یک پیشرانه دیزلی خنک شونده با آب با قدرت 345 اسب بخار همراه همراه با یک جت آب (واتر جت) رولز رویس به پیش می رود. آنها با هم امکان مانور کامل را فراهم می کنند. نازل جت آب به صورت هیدرولیکی کنترل می شود و مستقل از دیگر سامانه های هیدرولیکی موجود در شناور است. یک دنده معکوس نیز در نظر گرفته شده است.
سوخت دیزل در داخل یک مخزن 360 لیتری واقع در جلو محفظه موتور ذخیره می شود. امکان نصب یک مخزن سوخت اضافی برای افزایش برد کریر سیل تا 555 کیلومتر نیز وجود دارد.
حالت نیمه غوطه ور
برای کاهش امضای بصری، صوتی و راداری کریر سیل، این وسیله نقلیه می تواند در حالت نیمه غوطه ور کار کند.
در این حالت، موتور دیزلی و جت آب همچنان سامانه پیشران اصلی هستند و می توانند شناور را با سرعت هایی تا شش گره دریایی پیش ببرند. سرعت کروز معمولی وسیله نقلیه در این حالت چهار گره دریایی است.
در صورت نیاز، امکان استفاده از سامانه موتور الکتریکی – که به طور معمول برای استفاده در حالت غوطه ور در نظر گرفته شده است – وجود دارد.
ورود هوا از طریق یک لوله تنفسی انجام می شود. ناوبر می تواند ارتفاع لوله تنفسی را تا یک متر افزایش دهد تا از ورود آب جلوگیری کند. حسگرهای داخل لوله تنفسی، محفظه موتور را آب بندی می کنند و از روشن شدن پیشرانه دیزلی در صورت تشخیص وجود آب در سامانه ورودی هوا جلوگیری می کنند. هنگامی که استفاده نمی شود و شناور در حالت سطحی است، لوله تنفسی هم سطح با ساختار بالایی بدنه قرار می گیرد.
حالت غوطه ور
سامانه پیشرانه سطحی درون یک محفظه از جنس فولاد ضد زنگ قرار دارد که فشار آن ثابت است. این امر به کریر سیل اجازه می دهد تا به راحتی به حالت غوطه ور تغییر وضعیت دهد.
در حین کار در حالت سطحی و نیمه غوطه ور، پیشرانه دیزلی و ژنراتور داخلی باتری های لیتیوم پلیمر را شارژ می کنند.
در حالت غوطه ور، این باتری ها به دو موتور الکتریکی نصب شده در عقب شناور برق می رسانند. این سامانه پیشران به کریر سیل برد غوطه وری 55 کیلومتر را با بیشینه سرعت پنج گره دریایی می دهد. سرعت کروز معمولی کریر سیل در حالت غوطه ور سه گره دریایی است.
امکان نصب بسته های باتری اضافی برای دو برابر کردن برد و استقامت کریر سیل در حالت کاملاً غوطه ور وجود دارد.