وال-ئی؛ سامانه ضد پهپاد جدید روسیه و انیمیشن دیزنی!
مجله تصویری سلاح – در بحبوحه جنگ جاری با اوکراین، روسیه یک وسیله نقلیه بدون سرنشین ضد پهپاد ساخته است که نام خود را از یکی از شخصیت های دنیای دیزنی به نام وال-ئی (Wall-E) گرفته است.
وال-ئی روسیه که نام خود را از یک ربات کوچک جمع آوری زباله در انیمیشن دیزنی گرفته است، برای سرکوب کانال ارتباطی بین پهپاد و اپراتور آن طراحی شده است.
به گزارش خبرگزاری ریا نووستی، این اولین سامانه جنگ الکترونیک داخلی دارای پلتفرم چرخ شنی توسعه یافته توسط روسیه است.
وال-ئی؛ آیا به کابوسی برای پهپادهای اوکراینی تبدیل می شود؟
سامانه ضد پهپاد وال-ئی به سامانه جنگ الکترونیک فیومیگیتور (Fumigator) مجهز شده است که برای قطع ارتباط بین هواگردهای بدون سرنشین و اپراتورهای آنها کاربرد دارد.
افزون بر این، وال-ئی دارای کانال های کنترل ایمن است که به نظر می رسد به رغم فعال بودن سامانه های سرکوب، امکان عملکرد بدون مشکل را فراهم می کند.
ریبووت (Rebovet)، شرکت سازنده وال-ئی، مدعی است که این سامانه برای ایجاد یک گنبد سرکوب کننده ارتباطی با شعاع 250 تا 300 متر طراحی شده است.
این گنبد نامرئی می تواند پهپادهای انتحاری و شناسایی را بی فایده کرده و همچنین از نیروهای زمینی در برابر حملات پهپادها محافظت کند.
افزون بر این، وال-ئی از نیروی باتری کافی برای انجام عملیات طولانی مدت و همچنین فعال نگه داشتن سامانه جنگ الکترونیک برخوردار است. این سامانه در اصل برای محافظت از نیروهای زمینی طراحی شده است.
طراحی وال-ئی امکان استفاده از این وسیله نقلیه بدون سرنشین در شرایط سخت را فراهم می کند.
سامانه های جمینگ روسی در جنگ جاری
جنگ بین روسیه و اوکراین منجر به افزایش استفاده از پهپادها در مقیاسی شده است که تا پیش از این دیده نشده بود.
هر دو طرف جنگ در حال توسعه و استفاده از سامانه های ربات زمینی و هوایی برای رفع نیازهای مختلف خود هستند. با این وجود، اگر گزارش ها در نظر بگیرند، به نظر می رسد روسیه در خنثی کردن پهپادهای اوکراین عملکردی بهتری دارد.
سامانه های جنگ الکترونیک ضد پهپاد روسیه در محافظت از تانک های این کشور در برابر حملات پهپادهای دید اول شخص (اف پی وی) موثر بوده اند. نیروهای روسیه همچنین از تکنیک های قدیمی مانند پرده های دود، قفس های ضد پهپاد و موارد دیگر برای ایمن نگه داشتن تانک های خود استفاده کرده اند.
جمینگ روس ها همچنین بر عملکرد سامانه موشکی توپخانه با تحرک بالا (هایمارز) تاثیر گذاشته است و چندین گزارش اشاره داشته اند که این سامانه در طول جنگ به اندازه مورد انتظار خسارت وارد نکرده است. سامانه های جمینگ روسیه همچنین به نظر می رسد بر عملکرد بمب های گلاید تامین شده توسط آمریکا تاثیر گذار بوده اند. بر اساس گزارش ها، اوکراین استفاده خود از این دو سامانه را طی جنگ جاری کاهش داده است.
با این وجود، پهپادهای مورد استفاده توسط روسیه و اوکراین همچنان در مناطقی که شاهد درگیری هستند، ویرانی به بار می آورند. اوکراین نیز حملاتی در عمق خاک روسیه انجام داده است و موفق شده است به زیرساخت های انرژی، سوخت و منابع این کشور آسیب وارد کند.
اوکراین همچنین در اوایل ماه جاری میلادی به طور رسمی نیروهای سامانه های بدون سرنشین (Unmanned Systems Forces) خود را معرفی کرد. این اولین شاخه نیروهای مسلح اوکراین در نوع خود است که شکل می گیرد.
در چنین شرایطی، باید منتظر ماند و دید سامانه وال-ئی تا چه اندازه موثر عمل خواهد کرد و چگونه می تواند از نیروهای زمینی روسیه در برابر حمله پهپادهای اوکراینی محافظت کند.