آزمایش مسلسل گاتلینگ با 20 لوله در چین
مجله تصویری سلاح– به تازگی تصاویری در اینترنت منتشر شده که نشان می دهند چین از ماه ژانویه در حال آزمایش یک سامانه جدید دفاعی سبک گاتلینگ بوده است. تصاویر موجود نشان می دهند که این سامانه به یک توپ چرخشی سبک گاتلینگ با 20 لوله مجهز است که تقریبا دو برابر بیشتر از بزرگترین سامانه دفاع نزدیک دریایی (CIWS) تایپ 1130 است که در خدمت نیروی دریایی ارتش چین قرار دارد.
تصاویر منتشر شده از این سامانه جدید به آزمایش آن در ماه های ژانویه، مارس و آوریل سال جاری میلادی اشاره دارند. هنوز مشخص نیست چه نهادهایی در طراحی این سلاح نقش داشته و آیا انتظار می رود که به یک سامانه عملیاتی تبدیل شود یا صرفا یک مدل مفهومی محسوب می شود.
همچنین، کالیبر این سلاح، نوع نواخت تیر و سرعت شلیک آن مشخص نیست. سلاح های سبک گاتلینگ به طور کلی به واسطه نواخت تیر بالای خود در مقایسه با سلاح های تک لوله یا حتی طراحی چند لوله دیگر شناخته شده هستند.
نوع پایه این سلاح جدید بر اساس آنچه در تصاویر مشاهده می شود از شکل و ساختار کلی دیگر سامانه های دفاع نزدیک دریایی برخوردار است که روی کشتی های جنگی به عنوان آخرین خط دفاعی در برابر تهدیدهای هوایی مانند موشک هایی که به سمت کشتی شلیک شده اند، استفاده می شود. چین در حال حاضر دارای دو سامانه دفاع نزدیک دریایی است که از سلاح های سبک گاتلینگ استفاده می کنند. این دو شامل سامانه های تایپ 730 و تایپ 1130 می شوند. سامانه تایپ 730 از یک مسلسل گاتلینگ 30 میلیمتری هفت لوله و سامانه تایپ 1130 از یک مسلسل 11 لوله استفاده می کند.
سامانه دفاع نزدیک دریایی تایپ 730
بر اساس گزارش های موجود، سامانه تایپ 730 دارای نواخت تیر قابل تنظیم است و توانایی شلیک حداکثر 6,000 گلوله در دقیقه را دارد. حداکثر نواخت تیر سامانه تایپ 1130 نیز حداقل 10,000 گلوله در دقیقه گزارش شده است.
سامانه دفاع نزدیک دریایی تایپ 1130
از نظر تئوری، نواخت تیر مسلسل های گاتلینگ عمدتا با توجه به سرعت چرخش لوله های سلاح تعیین می شود.
سامانه تایپ 1130 در مقایسه با سامانه تایپ 730 به نظر می رسد از لوله های بیشتر به عنوان روشی برای افزایش بی خطر نواخت تیر استفاده می کند. از این رو، سامانه 20 لوله جدید می تواند با حداکثر نواخت تیر هزاران گلوله در دقیقه بیشتر از حتی سامانه تایپ 1130 به طور مطمئن کار کند.
استفاده از 20 لوله در یک مسلسل سبک گاتلینگ بی سابقه است، اما به نظر می رسد سامانه جدید چینی در واقع از دو اسلحه تشکیل شده است. در تصاویر موجود گازهای باروت از دو نقطه، یکی در بالا و دیگری در پایین خارج شده اند که نشان دهنده نه یک سامانه بلکه دو سامانه شلیک است.
در شرایطی که نیروی دریایی چین به رشد و گسترش اندازه و توانایی ناوگان های سطحی خود، از جمله استفاده از کشتی های بزرگتر و پیشرفتهتر ادامه می دهد، نیاز به استفاده از سامانه های دفاع نزدیک دریایی تواناتر نیز احتمالا بیشتر احساس خواهد شد. معرفی سامانه تایپ 1130 گواهی بر این مساله بوده است. یک سامانه دفاع نزدیک دریایی مجهز به مسلسل گاتلینگ 20 لوله با نواخت تیر بسیار بالا قادر خواهد بود تا گلوله های بیشتری را در مدت زمانی کمتر شلیک کند. این به ویژه در مقابله با موشک های ضد کشتی فعلی و آینده که به طور روز افزون بر سرعت و پنهان کاری آنها افزوده می شود، مفید خواهد بود.
ترجمه: محمد مهدی حیدرپور
مطالب مجله تصویری سلاح را در این لینک دنبال کنید.