گروه مجلات آنلاین عصر ایران
خانهخواندنی هابمباران فرش ؛ یکی از کثیف ترین روش های جنگ طی تاریخ/ اسرائیل جدیدترین استفاده کننده از بمباران فرش

بمباران فرش ؛ یکی از کثیف ترین روش های جنگ طی تاریخ/ اسرائیل جدیدترین استفاده کننده از بمباران فرش

بمباران فرش ؛ یکی از کثیف ترین روش های جنگ طی تاریخ/ اسرائیل جدیدترین استفاده کننده از بمباران فرش

مجله تصویری سلاح بمباران فرش یا فرشی که همچنین به “بمباران اشباع شده” معروف است، نوعی بمباران است که روی یک منطقه وسیع به‌ طور تدریجی انجام می‌شود تا خسارت قابل توجهی در تمام قسمت‌های یک منطقه مشخص وارد کند.

این عبارت تصویری از انفجارهایی را به ذهن می‌آورد که به طور کامل یک ناحیه را پوشش می‌دهند، به‌طوری که همانند یک فرش که کف اتاق را پوشش می‌دهد. معمولاً بمباران فرش با رها کردن تعداد زیادی بمب بدون هدایت انجام می‌شود.

نابودی شهر وزل آلمان به میزان ۹۷٪ پیش از ورود متفقین به آن در ۱۹۴۵

بمباران فرش در شهرها، روستاها، یا دیگر مناطقی که شامل تجمعی از غیرنظامیان محافظت‌شده است، از سال 1977 به عنوان یک جنایت جنگی شناخته شده است؛ طبق ماده 51 پروتکل I کنوانسیون ژنو.

این اصطلاح به‌ویژه در طول جنگ جهانی دوم و جنگ کره استفاده شد.

یکی از اولین و البته بدترین نمونه های این بمباران در مارس 1938 آغاز شد. بمباران بارسلونا توسط ایتالیا و آلمان منجر به کشته شدن 1,300 نفر و زخمی شدن 2,000 نفر شد. این بمباران اولین بمباران فرش در یک شهر محسوب می‌شود و پیش‌زمینه‌ای برای چندین بمباران مشابه در جنگ جهانی دوم فراهم کرد.

بمباران بارسلونا که از 16 تا 18 مارس 1938 به مرگ 1300 نفر انجامید

بمباران ژاپنی‌ها در پایتخت جنگی چین، چونگ‌کینگ، از 18 فوریه 1938 تا 23 اوت 1943 منجر به کشته شدن 23,600 نفر و زخمی شدن بیش از 30,000 نفر شد.

در جبهه اروپا، اولین شهری که به شدت از بمباران هوایی رنج برد، ورشو بود، که در 25 سپتامبر 1939 پس از آغاز حمله آلمان به لهستان بمباران شد. این روند در بمباران روترادام در 14 مه 1940 ادامه یافت که طی آن 90 بمب‌افکن نیروی هوایی آلمان حمله کردند. هدف از این بمباران حمایت از حمله آلمان به شهر و شکستن مقاومت هلندی‌ها بود. بمباران تقریباً تمام مرکز تاریخی شهر را نابود کرد و نزدیک به 900 غیرنظامی کشته و 30,000 نفر بی‌خانمان شدند.

شهر روتردام پس از بمباران سال ۱۹۴۰ توسط آلمان ها که 900 کشته و 30 هزار آواره برجای گذاشت

در جنگ اقیانوس آرام، بمباران فرش به طور گسترده‌ای علیه شهرهای ژاپنی مانند توکیو استفاده شد. در شب 9–10 مارس 1945، 334 بمب‌افکن B-29 Superfortress به سمت مناطق پرجمعیت غیرنظامی توکیو هدایت شدند. در این شب، بیش از 100,000 نفر در اثر بمباران سنگین بمب‌های آتش‌زا کشته شدند. این حملات مشابهی علیه سایر شهرهای ژاپنی مانند اوزاکا، کوبه و ناگایا انجام شد.

در جنگ ویتنام، بمباران فرش به شدت علیه نیروهای کمونیستی در مناطق مختلف ویتنام شمالی استفاده شد.

بمباران فرش که در ابتدا به‌عنوان یک تاکتیک برای تخریب سریع و وسیع مناطق جنگی استفاده می‌شد، به تدریج به یک روش برای هدف قرار دادن مناطق شهری و غیرنظامیان تبدیل شد.

رژیم صهیونیستی در غزه از بمباران فرش استفاده کرد اما رسانه های خبری جهان از به کار بردن این کلمه اجتناب می کردند/ عکس: غزه

درباره مهمات مورد استفاده در بمباران فرش

سیستم اصلی

ام دبلیو-1 (Mehrzweckwaffe 1 یا سلاح چند منظوره 1 ) یک دستگاه توزیع مهمات آلمانی است که مشابه با JP233 بریتانیایی عمل می کند. این سیستم به‌طور خاص برای حمل بر جنگنده بمب افکن تورنادو IDS طراحی شد.

اگرچه قابلیت حمل آن بر هواپیماهای Lockheed F-104 Starfighter و McDonnell Douglas F-4 Phantom II نیز وجود دارد. استفاده از ام دبلیو-1 پس از تصویب کنوانسیون مهمات خوشه‌ای توسط دولت آلمان در سال 2009 به تدریج متوقف شد.

مهمات فرعی

ام دبلیو-1 به گونه‌ای طراحی شده که انواع مختلفی از مهمات فرعی می‌توانند در 112 لوله آن بارگیری شوند. مین‌های MIFF، MUSA و MUSPA به‌صورت چترباز از هواپیما رها می‌شوند و پس از رسیدن به زمین به‌طور خودکار به وضعیت آماده انفجار در می‌آیند. این مین‌ها مقاوم در برابر انفجار هستند و گزارش شده که کمتر از 40 روز پس از استقرار، خودشان از بین می‌روند.

KB 44

(Kleinbombe 44): بمب‌های کوچک برای استفاده علیه اهداف بدون زره یا با زره سبک مانند وسایل نقلیه و هواپیماها و غیره.

STABO

(Startbahnbombe): بمبی برای نابود کردن باند فرودگاه‌ها. این بمب پس از برخورد با سطح یک کانال عمقی ایجاد می کند که در نهایت انفجار دوم و اصلی تخریب بالایی برجای می گذارد.

MIFF

(Mine-Flach-Flach): مین ضد تانک با حسگر میدان مغناطیسی. مین MIFF یک مین ضد تانک است که دارای حسگر لرزه‌ای و همچنین حسگر تاثیر مغناطیسی است که از آن برای تعیین نقطه انفجار بهینه استفاده می‌کند. این مین از مکانیسم انفجار دومرحله ای برای نفوذ به بدنه خودروهای زرهی استفاده می کند.

MUSA و MUSPA

مین  MUSAبا حسگرهای فعال و بارشارژ انفجاری برای انفجار فوری یا زمان‌بندی‌شده.

MUSPA مین با حسگرهای فعال و غیرفعال و کلاهک انفجاری (با 2100 قطعه فلزی) برای انفجار فوری یا زمان‌بندی‌شده به‌منظور نابودی یا آسیب رساندن به هواپیماها و وسایل نقلیه‌ای که از ناحیه هدف عبور می‌کنند.

مین‌های MUSA و MUSPA از نظر ظاهری مشابه هستند اما فتیله‌های مختلفی دارند که به آن‌ها امکان انجام وظایف مختلف را می‌دهد. هنگام تحریک، این مین‌ها 2100 گلوله فلزی را به شعاع مؤثر 100 متر پخش می‌کنند.

MUSA دارای یک فتیله تأخیری ساده است که مین را پس از یک دوره پیش‌تنظیم شده فعال می‌کند تا از عملیات پاکسازی جلوگیری کند.

مین MUSPA که به‌طور رسمی به‌عنوان یک مین ضد هوایی طبقه‌بندی می‌شود، دارای حسگر صوتی است که مین را هنگام شناسایی امضای صوتی مناسب فعال می‌کند.

اشتراک گذاری با :
امتیاز به این نوشته
بدون نظر

متاسفانه فرم اظهار نظر در حال حاضر بسته می باشد