گروه مجلات آنلاین عصر ایران
خانهخودروهای نظامیسامانه اونجر؛ نسخه آمریکایی برای امنیت آسمان اوکراین در برابر روسیه

سامانه اونجر؛ نسخه آمریکایی برای امنیت آسمان اوکراین در برابر روسیه

سامانه اونجر؛ نسخه آمریکایی برای امنیت آسمان اوکراین در برابر روسیه

مجله تصویری سلاح با تداوم جنگ بین اوکراین و روسیه، کارشناسان نظامی در جهان غرب بر اهمیت تقویت قابلیت های پدافند هوایی اوکراین تاکید دارند. سامانه پدافند هوایی ایان/تیدبلیوکیو-1 اونجر (AN/TWQ-1 Avenger) یکی از جنگ افزارهایی است که آمریکا برای تحقق این هدف در اختیار اوکراین قرار داده است.

سامانه موشکی اونجر که به نام ام1097 (M1097) نیز شناخته می شود، از جمله تسلیحات اصلی پدافند هوایی متحرک ارتش آمریکا محسوب می شود. این یک سامانه پدافند هوایی سبک وزن، با توانایی تحرک بالا و به راحتی قابل حمل است.

 

آشنایی با سامانه پدافند هوایی اونجر

اونجر یک سامانه پدافند هوایی کوتاه برد متحرک است. این سامانه می تواند حفاظت متحرک برای واحدهای زمینی در برابر هواپیماهایی که در ارتفاع پایین پرواز می کنند، هلیکوپترها، پهپادها و موشک های کروز فراهم کند. سامانه اونجر توسط شرکت بوئینگ اِرواسپیس (Boeing Aerospace) تولید شده است.

توسعه سامانه موشکی اونجر در اوایل دهه 1980 آغاز شد. این سامانه با موفقیت توسط ارتش آمریکا در سال 1984 آزمایش شد. نخستین سامانه های تولیدی در سال 1990 خدمت در ارتش آمریکا را آغاز کرده و جایگزین سلاح های ضد هوایی ام163 ولکان و ام167 شدند.

سامانه پدافند هوایی اونجر برای نصب روی حامل های سلاح ام998، ام1026 یا ام1097 ساخته شده است. تمام این خودروها اعضای خانواده خودرو تاکتیکی هاموی هستند. سامانه اونجر مجهز به یک پلتفرم استینگر نصب شده روی پایه (Pedestal Mounted Stinger) یا پی‌ام‌اس است که دو پرتابگر چهارگانه با هشت موشک زمین به هوای کوتاه برد اف‌آی‌ام-92 استینگر دارد. همچنین، این سامانه با تمامی مدل های موشک استینگر سازگار است.

امکان استفاده از سامانه پدافند هوایی اونجر در روز و شب و در تمام شرایط آب و هوایی وجود دارد.

آشنایی با موشک افآیام-92 استینگر

اف‌آی‌ام-92 استینگر یک موشک دو مرحله ای سوخت جامد با قابلیت هدایت فروسرخ است. این یک سلاح از نوع “شلیک کن و فراموش کن” محسوب می شود. اف‌آی‌ام-92 استینگر دارای بیشینه سرعت 2.2 ماخ و به کلاهک جنگی HE-FRAG مجهز است. برد و ارتفاع بستگی به مدل موشک دارد. بیشینه برد از 4 تا 8 کیلومتر و بیشینه ارتفاع بین 3.5 تا 3.8 کیلومتر است.

اونجر؛ سامانه پدافند هوایی کوتاه برد

سامانه اونجر می تواند موشک های خود را در حالت ایستاده یا در حال حرکت با بیشینه سرعت 35 کیلومتر بر ساعت شلیک کند. مجموعه کاملی از هشت موشک برای پر کردن مجدد سامانه درون خودرو حمل می شود. موشک ها به صورت دستی و طی سه دقیقه قابل بارگیری در سامانه هستند.

این خودرو جنگی همچنین به یک مسلسل 12.7 میلیمتری مجهز است که می توان از آن علیه اهداف هوایی و زمینی استفاده کرد. در مجموع 200 گلوله برای این سلاح حمل می شود.

اونجر دارای یک سامانه کنترل آتش بسیار اتوماتیک است. خودرو به یک ردیاب اپتیکال و سامانه فروسرخ مجهز است. از این سامانه ها برای هدف گیری استفاده می شود. همچنین یک سامانه تشخیص دوست یا دشمن نیز بکار گرفته شده است. داده های هدف گیری توسط رادار پدافند هوایی فراهم می شود.

سامانه پدافند هوایی اونجر دارای دو خدمه شامل راننده و اپراتور است.

ویژگی های فنی سامانه اونجر

خودرو به یک پیشرانه دیزل 6.2 لیتری مجهز است که 135 اسب بخار نیرو تولید می کند. نیروی پیشرانه توسط یک جعبه دنده اتوماتیک به چرخ ها منتقل می شود. امکان استفاده از اونجر روی جاده های مختلف وجود دارد. سامانه چهار چرخ محرک، نسبت قدرت به وزن بالا و ارتفاع زیاد از سطح زمین امکان تحرک خوبی را در مسیرهای مختلف فراهم می کند. خودرو به سامانه مرکزی باد تایر (Central Tire Inflation System) مجهز است.

امکان حمل سامانه پدافند هوایی اونجر درون هواپیمای ترابری نظامی سی-130 هرکولس یا به صورت آویز از زیر بدنه هلیکوپترهای یو‌اچ-60، سی‌اچ-46، سی‌اچ-47 و سی‌اچ-53 وجود دارد.

پلتفرم پی‌ام‌اس را در صورت نیاز می توان از خودرو جدا کرد و پرتاب موشک ها را در فاصله ای تا 50 متر دورتر از خودرو انجام داد. همچنین، این پلتفرم امکان نصب روی شاسی های دیگر مانند بی‌وی206، ام548 و ام113 را دارد. از آن می توان به عنوان یک ماژول ثابت مستقل نیز استفاده کرد.

اشتراک گذاری با :
امتیاز به این نوشته
بدون نظر

متاسفانه فرم اظهار نظر در حال حاضر بسته می باشد