گروه مجلات آنلاین عصر ایران
خانهپرنده های نظامیوایپر و ونوم؛ دو پرنده نظامی مهم در ارتش آمریکا

وایپر و ونوم؛ دو پرنده نظامی مهم در ارتش آمریکا

وایپر و ونوم؛ دو پرنده نظامی مهم در ارتش آمریکا

مجله تصویری سلاح در سال 1962، سپاه تفنگداران دریایی آمریکا نخستین سفارش خود را برای هلیکوپتر بل در حال ساخت بر اساس پلتفرم اچ-1 (H-1) ثبت کرد. این هلیکوپتر مشهور یواچ-1 ایرکوی (UH-1 Iroquois) بود که به نام هیوی (Huey) نیز شناخته می شود.

روند خرید هلیکوپتر از شرکت بل با سفارش گانشیپ ای‌اچ-1 کبرا (AH-1 Cobra)، مدل دو پیشرانه یواچ-1ان (UH-1N) و طی سال های اخیر با هلیکوپتر ای‌اچ-1زد وایپر (AH-1Z Viper) و یواچ-1وای ونوم (UH-1Y Venom) ادامه داشت.

هلیکوپترهای ونوم و وایپر از محصولات شناخته شده شرکت محسوب می شوند. این شرکت تحویل 160 فروند هلیکوپتر ونوم به سپاه تفنگداران دریایی آمریکا را که در سال 2018 سفارش آن ثبت شده بود را تکمیل کرده است. برنامه تحویل هلیکوپترهای جدید وایپر نیز تکمیل شده و 189 فروند از این پرنده توانمند آماده حضور در میدان نبرد در هر زمانی هستند.

به گفته سرهنگ وتسیلوس پاپاس، مدیر برنامه هلیکوپترهای سبک/تهاجمی، هلیکوپترهای اچ-1 از ابزارهای کلیدی برای طرح هوانوردی سپاه تفنگداران دریایی 2022 هستند. با تکمیل تحویل هلیکوپترهای جدید، تفنگداران دریایی آمریکا از انعطاف‌پذیری بیشتری برای مدیریت و استقرار هلیکوپترها بر اساس الزامات ماموریت های فعلی و آتی که در ابتدای برنامه تعیین شده بود، برخوردار هستند.

آشنایی با هلیکوپترهای وایپر و ونوم

وایپر یک هلیکوپتر تهاجمی است که در سال 2000 معرفی شد. این هلیکوپتر دارای دو خدمه است و برای ماموریت های تهاجمی، شناسایی هوایی و اسکورت استفاده می شود. هلیکوپتر ای‌اچ-1زد وایپر که به نام زولو کبرا (Zulu Cobra) نیز شناخته می شود، می تواند با بیشینه سرعت 370 کیلومتر بر ساعت پرواز کند. سرعت کروز این هلیکوپتر 257 کیلومتر بر ساعت و برد پروازی آن 574 کیلومتر است.

از تسلیحات ای‌اچ-1زد وایپر نیز می توان به توانایی حمل هشت موشک هل‌فایر، 14 راکت 70 میلیمتری (هدایت شونده یا غیر هدایت شونده)، و 650 گلوله 20 میلیمتری اشاره کرد.

 

 

 

هلیکوپتر ونوم در سال 2001 معرفی شد و دارای چهار خدمه است. این هلیکوپتر می تواند هشت سرباز را حمل کند. هلیکوپتر یواچ-1وای ونوم می تواند با بیشینه سرعت 315 کیلومتر بر ساعت پرواز کند. سرعت کروز این هلیکوپتر 272 کیلومتر بر ساعت و برد پروازی آن 602 کیلومتر است.

با توجه به نوع ماموریت، هلیکوپتر یواچ-1وای ونوم می تواند به تیربار و راکت های 70 میلیمتری مجهز شود.

 

 

 

در شرایطی که این دو هلیکوپتر از نظر ظاهری دو ماشین جنگی کاملا متفاوت به نظر می رسند، اما تقریبا 85 درصد اجزا آنها مشترک است.

اشتراک گذاری با :
امتیاز به این نوشته
بدون نظر

متاسفانه فرم اظهار نظر در حال حاضر بسته می باشد