ادعای چین: پیشرفتهترین موشک بالستیک میانبرد حال حاضر جهان را داریم
مجله تصویری سلاح – به تازگی اخباری مبنی بر این که روسیه در حال توسعه یک موشک بالستیک ضد کشتی است، منتشر شد. طراحی این موشک شبیه به دانگ فنگ-26 (Dong Feng-26) یا به اختصار دیاف-26 گزارش شده بود. دیاف-26 یک موشک بالستیک میانبرد سوخت جامد دو مرحله ای است که چین برای نخستین بار طی یک رژه نظامی در سپتامبر 2015 از آن رونمایی کرد.
آشنایی با موشک دیاف-26بی چین
به واسطه قابلیت حمله به کشتی های جنگی بزرگ دشمن از فواصل دور و با دقت بالا، ارتش آزادیبخش خلق چین مانور بسیاری روی توانایی های موشک ابرصوت دیاف-26بی، نسخه دریایی دیاف-26، داده است. دیاف-26بی به کلاسی از موشک ها تعلق دارد که از آنها به عنوان “قاتل ناو هواپیمابر” نام برده می شود.
برد این موشک سوخت جامد دو مرحله ای 4000 کیلومتر گزارش شده است و توانایی شرکت در حملات متعارف و هسته ای علیه اهداف زمینی و همچنین دریایی را دارد.
پرتابگر متحرک موشک دیاف-26 می تواند موشکی با یک کلاهک جنگی هسته ای یا متعارف به وزن 1200 تا 1800 کیلوگرم را حمل کند. در صورت بروز جنگ بین چین و آمریکا، از آنجایی که این موشک می تواند به طور مستقیم به سمت هدفی مانند گوام، از قلمروهای آمریکا در اقیانوس آرام غربی پرتاب شود، به عنوان سلاحی بسیار نیرومند و مخرب در نظر گرفته می شود.
پرتابگر متحرک موشک دیاف-26 بر پایه شاسی ویژه Taian HTF5680A1 با پیکربندی چرخ 12 در 12 شکل گرفته است. به گفته منابع چینی، این موشک 14 متر طول و 1.4 متر قطر دارد و وزن پرتاب آن 20 هزار کیلوگرم است.
باور بر این است که دیاف-26 دارای سامانه های ناوبری داخلی است که از سامانه ناوبری ماهواره ای چینی بیدو (BeiDou) استفاده می کنند و می تواند دقت بالا با میزان خطای کم برای اصابت موشک به هدف را فراهم کند.
جدیدترین تست موشک دیاف-26بی توسط چین در ژوئن 2021 انجام شد. به گفته منابع چینی، دیاف-26 پیشرفتهترین موشک بالستیک میانبرد حال حاضر جهان است.
پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد
مساله ای که موشک دیاف-26بی را به سلاحی منحصر به فرد تبدیل می کند، قابلیت استفاده دوگانه با برد و کلاسی است که آمریکا و روسیه به واسطه “پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد“ از ساخت آن منع شده بودند. این پیمان بین آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق در سال 1987 امضا شد.
در حال حاضر، موشک آگنی-5 (Agni V) ساخت هند تنها سلاح قابل مقایسه با دیاف-26 است، اما منابع چینی مدعی اند که موشک ساخت آنها نسبت به نمونه هندی برتری دارد.
آمریکا و روسیه طی سالیان گذشته بارها همدیگر را به نقض پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد متهم کردند. سرانجام، در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، عدم پایبندی روسیه به تعهدات پیمان و همچنین افزایش قدرت موشکی چین و استقرار چنین تسلیحاتی توسط این کشور به عنوان دلایلی برای خروج آمریکا از این پیمان مطرح شدند. آمریکا به صورت رسمی در 2 آگوست 2019 از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد خارج شد.